چندین درمان خانگی و تغییر در شیوه زندگی می تواند باعث کاهش تشکیل اکثر جوش های غیر التهابی جزئی و خفیف شود:
✔ شستن صورت با آب ولرم و صابون براى دو بار در روز
✔شستن کل بدن هر ٢ روز یک بار
✔کاهش استرس
✔رعایت یک رژیم سالم و متعادل غذایى
✔نوشیدن مایعات و جلوگیرى از کم آب شدن بدن
✔اجتناب از شستشوی بیش از حد صورت و یا تحریک کردن پوست
✔قرار نگرفتن در معرض خورشید تا حد امکان
✔استفاده از ضد آفتاب، در صورت بیرون رفتن از منزل
✔از ترکاندن و کندن آکنه ها به شدت خوددارى کنید.
روندهای درمانی:
لیزرها و سایر درمانهایی که با پرتو نور انجام میشوند:
این تجهیزات، باکتریهای عامل آکنۀ پروپیونی باکتریوم آکنه را کاهش میدهند.
لیزر (پی دی ال) لیزر پالسی رنگی، رنگ قرمز موجود در ضایعات کیستی پوست را مورد هدف قرارمیدهد. رنگ قرمز، ناشی از التهاب است، که با رگهای خونی که غذا و اکسیژن را به کیست میرسانند، تقویت میشود. با انجام درمان توسط پی دی ال، پشتیبانی موردنیاز برای ادامۀ حیات کیست قطع شده و کیست ازبین میرود. کیستها تمایل دارند بارها و هربار در همان نقاط عودکنند. هنگامیکه زیرساختی که آنها را پشتیبانی میکند دیگر در دسترس نباشد، کیست نمیتواند مجدداً عود نماید.
به طور متوسط، حدود ۴ دورۀ درمان در طی یک دورۀ ۴ ماهه (یک بار در هر ماه) مورد نیاز است. با اینحال، بسته به شرایط بیمار، دورۀ درمان در محدودۀ ۲ تا ۸ دوره میباشد.
ملا حضات در صورت داشتن جوش یا آکنه در صورت و بدن :
1- جوشهای خود را فشار ندهید.این کار باعث تشدید آکنه و گسترش التهاب میگردد. فشار دادن جوشها به ندرت لازم است ولی اگر لازم باشد که جوشهای سر سفید و سر سیاه فشرده شوند باید این کار توسط متخصص پوست انجام شود.
2- صورت خود را روزی دو بار با آب ولرم و پاک کننده ملایم به آرامی بشویید. جوش صورت به دلیل بهداشت کم و نامناسب نیست.در واقع شستشوی شدید باعث تحریک پوست و تشدید آکنه میشود.
3- هنگام خرید مواد آرایشی پوست و مو دقت کنید که کومدون زا نباشد و لفظ ضد آفتاب روی آن حک شده باشد.که ماده آرایشی کاربردی باعث انسداد سوراخها و تشدید آکنه نمیشود.
4- موی چرب یا لوازم ورزشی در تماس با پوست میتواند باعث تحریک پوست و تشدید آکنه شود. پس اگر موی شما چرب است هر روز آن را شستشو دهید و از تماس آن با پوست جلوگیری کنید. دقت کنید موادی به موهای خود میمالید چرب نباشد. پوشیدن لباس نخی زیر لباسهای ورزشی از تماس با پوست جلوگیری میکند.
5- اجازه دهید اثرات داروها با گذر زمان ظاهر شود.از پزشک خود راجع به شروع اثر داروها و زمان حداکثر اثر دارو بپرسید. به طور معمول 8-6 هفته طول میکشد تا اثر داروها شروع شود. پس تا این زمان داروها را منظم مصرف کنید.
6- داروها را دقیقا طبق نظر پزشکتان مصرف کنید. مصرف بیش از حد داروها نه تنها باعث بهبود سریعتر نمیشود بلکه گاهی آکنه را بدتر میکند
7- از آفتاب دوری کنید. بر خلاف نظر عامه مردم آفتاب گرفتن و تابش معمول آفتاب آکنه را بدتر میکند. به علاوه بعضی از داروهای آکنه، پوست را به تابش آفتاب و اشعه ماورای بنفش حساس میکند و میتواند موجب آفتاب سوختگی شود. پس مهم است که از وسایل محافظت از آفتاب (کلاه، ضد آفتاب و…) استفاده کنید. دقت کنید ضد آفتاب شما حتما باید فاقد چربی باشد.